miércoles, 6 de febrero de 2008

GUIFI.NET

És una xarxa de comunicacions inàlambrica, oberta i lliure.

És un projecte obert, és de tots i de ningú. Poden col.laborar particulars, institucions, empreses,etc. La xarxa és un bé comú, on cadascú aporta el que vol sense cap tipus d'obligació.

Més enllà d'oferir Internet gratuïtament, també ofereix recursos a la comunitat, és una intranet en la qual es pengen webs, hi ha servei de VeulP, ràdio, càmeres web, servidors,etc.

Fer xarxa lliure sense fils parteix de la idea de fer enllaços entre les persones que vulguin formar part, estenent així una xarxa de comunicació en forma de malla i d'aquesta manera construir una xarxa alternativa, oberta i lliure.


Té els seus orígens a Osona (l'any 2004) fruit de la iniciativa ciutadana en la que s'hi han anat afegint particulars, institucions i empreses és avui la xarxa sense fils més gran del món.


No és cap FON (xarxa sense fils lliure) a la catalana. De fet l'aparició d'aquestes xarxes va obligar a guifi.net a definir-se mitjançant la "Llicència de Comuns sense Fils".

Sota la denominació de "Comuns sense Fills", s'han establert unes condicions de compartició d'infraestructures i serveis molt semblants en el seu esperit al programari lliure i de codi obert.

Per a més informació: www.guifi.net


No hay comentarios: